Siemens - SINAMICS_G120C

Rittal

Maxon Motor

Maxon Motor

Plug and play’ is tegenwoordig het motto in de aandrijf- en besturingstechniek. maxon motor benelux, producent en leverancier van precisieaandrijvingen, kan dankzij een modulaire opbouw klantspecifiek aandrijfsystemen assembleren, testen en ‘stekkerklaar’ afleveren. Met maatwerk van hoge kwaliteit ontzorgt maxon motor klanten in onder meer de halfgeleiderindustrie, de medische sector, de machinebouw en de automobielindustrie.

maxon motor benelux bv in Mechelen en Enschede is een volle dochter van het Zwitserse maxon motor AG en verkoopt precisieaandrijvingen en -systemen tot 500 Watt. Het betreft dynamische gelijkstroom-motoren met een ijzerloos anker, in combinatie met planeet- of tandwielvertraging, tacho, encoder, rem en/of besturingselektronica. In Enschede hebben tien medewerkers zich gespecialiseerd in het assembleren van aandrijfeenheden. Zij bezitten een schat aan ervaring in het afmonteren en kunnen die inzetten ten behoeve van klanten die deze specialistische werkzaamheden uitbesteden of overwegen dat te gaan doen.

Klantspecifiek

Bij het oplossen van aandrijfproblemen en het assembleren van precisieaandrijvingen gaat maxon motor benelux vaak verder dan klanten misschien gewend zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld beugels of brackets, nodig voor de inbouw bij de klant, worden voorgemonteerd. Ook speciale elementen zoals een haakse overbrengingskast worden door maxon in de assemblage meegenomen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een encoder of een elektronische rem van een bepaald merk.

Kwaliteit

Voor maxon’s klanten heeft kwaliteit de hoogste prioriteit. Elke geassembleerde aandrijving c.q. module wordt daarom 100% getest. Want in sectoren als semicon, medical of automotive kan de werking van een aandrijfmodule grote invloed hebben op de cost of ownership. Dus vindt de assemblage bij maxon plaats in een schone ruimte, wordt er onder stofarme condities verpakt en zijn zowel de medewerkers als de betreffende ruimte ESD-protected. Want het falen van elektr(on)ische componenten is tot wel in de helft van de gevallen te herleiden tot ESD. Een reden te meer om te blijven investeren in deze werkwijze om top kwaliteit voor klanten te garanderen.

Als het om precisie draait.

Maatwerk in precisieaandrijvingen

Testen op maat

maxon motor hanteert een strikt kwaliteitsborgingsysteem. Samen met de klant wordt in een protocol vastgelegd wat er precies getest moet worden: spanning, stroom, toerental, tacho, encoder, enzovoort. Klantspecifiek kan deze lijst verder worden uitgebreid. Dit alles op basis van bijna vijftig jaar maxon-ervaring. Ter verdere verhoging van de betrouwbaarheid werkt maxon aan de automatisering van het testen, middels de Q-tool, om de invloed van de mens op het testproces te verkleinen. Volgens afgesproken protocol gebeurt de eindcontrole bij maxon en worden in het testrapport de resultaten digitaal vastgelegd. Deze gegevens zijn beschikbaar voor de klant en kunnen in combinatie met de testprocedure gelden als ingangscontrole. Vele klanten hebben de testprocedures bij maxon tot volle tevredenheid geaudit.

Logistiek

Tot slot kan maxon motor de klant ook logistiek ontzorgen. Producten kunnen worden voorzien van barcode en artikelnummer van de klant en op de bekabeling kunnen labels worden aangebracht. Kortom, aandrijfsystemen worden echt ‘stekkerklaar’ aangeleverd. Zo levert maxon motor maatwerk met toegevoegde waarde.

 

Contactgegevens

Maxon Motor
Mechelen Campus - SchaliŽnhoevedreef  20 C
2800 Mechelen
BelgiŽ
Tel: +32 (15) 20 00 10
info@maxonmotor.be
http://www.maxonmotor.be

Downloads